Investiguen si Alay “es va enriquir il·lícitament” quan era a la Diputació

El jutge requereix a l'organisme provincial informació sobre el patrimoni i els viatges del cap de l'oficina de Puigdemont

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre, que indaga sobre el desviament de fons de la Diputació de Barcelona a entitats afins a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), investiga si l’actual cap de l’oficina de Carles Puigdemont i excomissionat de Relacions Internacionals de la Diputació entre el 2015 i el 2018, Josep Lluís Alay, “es va enriquir il·lícitament” durant la seva etapa a l’ens provincial.

Ha estat el mateix Alay qui ha revelat a través de Twitter la nova bateria de diligències acordada pel jutge Aguirre. En el seu missatge, Alay ha carregat amb duresa contra l’instructor: “La claveguera torna. El jutge Aguirre es desperta després de mesos i torna a provocar la persecució contra mi. Mai no he estat cap de cooperació de res. Estat podrit”. Fonts de la defensa d’Alay han criticat per “prospectiva” la decisió del jutge.

El moviment del jutge sobre Alay arriba després que el jutge hagi descobert que un altre alt càrrec nomenat per Convergència a la Diputació –l’excap de relacions internacionals Jordi Castells, ara subdirector general de cooperació local de la Generalitat– va incrementar en 300.000 euros el patrimoni mentre va estar a l’ens provincial.

A la interlocutòria, el jutge demana, a més de la investigació patrimonial d’Alay, que la Diputació de Barcelona certifiqui els viatges que va fer mentre estava al càrrec, si van ser pagats per l’ens públic i qui ho va autoritzar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.