A Catalunya Ràdio, Peyu envia a ‘prendre pel cul’ als que el denuncien per recórrer sovint al ‘puta Espanya’

El programa ‘El búnquer’ del passat dijous va emetre un àudio enregistrat sense que els seus responsables tallessin el crit final d’aquest insult per part de l’oient

Peyu i Jair Domínguez, all programa 'Bricoheroes' del 14 d'abril en el que es va dir dos cops 'puta Espanya'

El ‘puta Espanya’ continua present a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) malgrat les queixes persistents dels grups polítics de l’oposició i moltes associacions de la societat civil no independentista. Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez feien servir de tant en quan aquest insult al programa Bricoheroes que feien a TV3 fins el passat mes de març i ho continuen fent a El búnquer, de Catalunya Ràdio. Un cop desaparegut Bricoheroes, El búnquer és l’espai dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat on continua apareixent periòdicament el “puta Espanya”. Peyu i Domínguez hi van recórrer dos cops al programa d’aquest dijous 14 d’abril.

Primer, ambdós van comentar que estaven farts de les crítiques que reben per les afirmacions que fan a El búnquer. “Ojalá deixés de treballar. Aquesta feina ja m’està carregant una mica”, va dir Peyu. Jair va sumar-s’hi: “Cada dia arribo amb mala llet a treballar” i Peyu va tancar la conversa dient que “al principi sí que em feia il·lusió…Denuncien que han dit ‘puta Espanya’. Aneu a prendre pel cul, ja, home!”. I tots dos van riure.

Més avançat el programa, van passar diverses notes d’àudio enregistrades dels oients. Un d’aquests àudios l’havia enviat un noi de Breda que va explicar que al seu institut un professor de Batxillerat els posava exercicis basats en El búnquer a classe. El seu missatge acabava amb un crit potent de ‘puta Espanya!!”. Els responsables del programa van considerar adequat no eliminar l’exabrupte i es va emetre tal qual per antena. Els presentadors van simular sorpresa. Peyu va exclamar: “Caram! Com puja el jovent!”. Neus Rossell, que participa també al programa, va afegir: “Què animats!”. Van riure i van seguir endavant.

Les denúncies pels ‘puta Espanya’ que apareixen a Catalunya Ràdio i TV3 de tant en quan en programes com El búnquer, Bricoheroes, Està passant o l’APM han rebut el vist-i-plau del nou Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). El biògraf de Carles Puigdemont, Xevi Xirgo, que ha estat dotze anys director d’El Punt Avui,  presideix ara el CAC a proposta de JxCat. Aquest organisme va difondre, el 31 de març, un comunicat segons el qual un comitè de la seva Comissió de Continguts considerava que expressions com ‘puta Espanya’ expressades al programa Bricoheroes l’estiu de l’any passat “es van efectuar en el marc d’un espai dedicat a l’humor i se situen en l’àmbit de l’exercici de la llibertat d’expressió”. L’informe no es va votar al Consell de Govern del CAC però cap dels seus cinc membres s’ha mostrat en desacord amb les seves conclusions.

A El búnquer han entès ràpidament que el CAC els ha donat via lliure perquè els presentadors o els oients que envien notes de veu cridin ‘puta Espanya’  sempre que els vingui de gust.

(Visited 311 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari