La vacuna d’Hipra contra la covid es vendrà aquest juny

La ministra Diana Morant destaca que “presenta molts avantatges” sobre les injeccions actuals

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant

La vacuna contra la covid-19 desenvolupada per l’empresa farmacèutica Hipra es podrà comercialitzar a finals d’aquest mes de maig o, a tot estirar, aquest mes de juny, segons ha avançat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

La ministra ha explicat que Hipra, amb seu a Amer (la Selva), li ha traslladat aquest termini amb relació a l’eventual autorització de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre una producció que ha indicat que “està ja enllestida”.

En una entrevista concedida a TV3, Morant ha desitjat “èxit” a aquesta vacuna, la primera desenvolupada a Espanya contra la covid-19, i ha destacat que “presenta molts avantatges respecte a les vacunes que ja ens han inoculat”.

Segons ha afegit, serà “la millor” del mercat, la més segura i eficaç també contra les variants de la malaltia del coronavirus, un cop superi la fase de revisió per part de l’EMA, en la qual es troba immersa ara.

La titular de Ciència i Innovació també ha remarcat que la vacuna d’Hipra, dotada amb 18 milions d’euros d’ajuda del govern espanyol, és “un èxit de la col·laboració pública-privada” en recerca i producció industrial.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari