Agbar impulsarà el pla de descarbonització i resiliència hídrica de l’Abadia de Montserrat

Àngel Simon, president d’Agbar, i Manel Gasch, abat de Montserrat, han signat el conveni mitjançant el qual Agbar, com a soci estratègic de l’Abadia de Montserrat, impulsarà —en el marc de la Fundació Abadia de Montserrat 2025 amb motiu de la celebració del mil·lenari de l’Abadia— l’acció climàtica, la transició ecològica i la contribució de l’Abadia al conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. 

D’aquesta manera, Agbar desenvoluparà un pla d’eficiència i sostenibilitat encaminat a la descarbonització integral, l’augment de la resiliència hídrica i l’assoliment de la neutralitat climàtica de l’Abadia.

El conveni consistirà, entre d’altres actuacions, en la implementació d’un pla per a la gestió eficient del consum energètic i d’aigua, que inclourà mesures d’estalvi i eficiència energètica per a la il·luminació exterior i la climatització. 

Una altra de les mesures destacades en el conveni de col·laboració és l’anàlisi del potencial d’implantació de fonts de generació d’energia 100% renovable per proveir d’electricitat les instal·lacions, els vehicles i les xarxes de calor i fred.

Àngel Simon, president d’Agbar, ha explicat que “aquesta aliança consolida una trajectòria de col·laboració amb l’Abadia de Montserrat, amb la voluntat de sumar esforços per donar resposta a la situació d’emergència climàtica del planeta i del conjunt de la societat, i així assumir un lideratge actiu envers l’acció climàtica”. 

Per la seva banda, Manel Gasch, abat de Montserrat, ha agraït la col·laboració amb Agbar, que fa anys que es manté: “És un goig i un honor comptar-vos entre els amics, entre els col·laboradors i entre les persones que ens ajudeu a celebrar el mil·lenari, que no ha de ser només una festa, sinó una mirada posada endavant, cap a la sostenibilitat, que és un repte que hem d’anar compartint-lo tots –aquests darrers mesos s’està veient que és del tot cabdal per al benestar de qualsevol societat-. I aquest projecte amb Agbar va en aquesta direcció: l’aprofitament natural dels recursos”.

La signatura d’aquest conveni s’emmarca dins el compromís del Grup amb l’acció climàtica, mitjançant el qual ofereix i desenvolupa solucions innovadores per a la gestió sostenible de l’aigua, dels recursos naturals i de la salut mediambiental en els àmbits de l’agricultura, la indústria i les ciutats, en línia amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari