La interventora de l’Ajuntament, citada per declarar sobre les subvencions de Colau

El Jutjat d'Instrucció 21 accepta la petició de l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

La investigació judicial sobre les subvencions concedides per l’Ajuntament de Barcelona a entitats afins a l’alcaldessa, Ada Colau, inclourà el testimoni de la interventora delegada del consistori, després que el Jutjat d’Instrucció número 21 de la capital catalana acceptés la petició de l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica, publica El Mundo.

Segons aquesta entitat, que exerceix l’acusació popular en aquest cas, el testimoni de la interventora por ajudar amb “una sèrie de qüestions d’absoluta rellevància sense esclarir” sobre les suposades irregularitats, ja que aquesta treballadora municipal va emetre informes sobre les subvencions sota sospita.

La mateixa informació reflecteix que la interventora va destacar, en informes del 2016, percentatges de subvenció molt elevats, atorgament de contractes a empreses externes amb un objecte similar al d’alguns serveis municipals, i manca de justificació de l’excepcionalitat d’adjudicacions, entre altres punts.

L’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica també ha post el focus, juntament amb altres pràctiques i citant informes de la interventora, sobre llistes de beneficiaris d’una sola subvenció entre el 2016 i el 2019, i de beneficiaris de més d’una subvenció durant el mateix període, on es va produir una reiteració per al mateix objecte.

Davant la denúncia que va presentar fa un any l’entitat Abogados Catalanes por la Constitución, la Fiscalia va concloure que no existien indicis de delicte en la tramitació d’ajuts i subvencions afins a Colau.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.