El CAC manté per unanimitat la multa a ‘Bricoheroes’ per publicitat indeguda

L’espai d’humor de TV3 haurà de pagar 12.001 euros per l’aparició d’emplaçaments de productes

Jair Domínguez amb una samarreta amb el logo de 'Petrolis independents', l'empresa de Joan Canadell, al programa 'Bricoheroes' emès per TV3 el 6 de juliol
Jair Domínguez amb una samarreta amb el logo de 'Petrolis independents', l'empresa de Joan Canadell, al programa 'Bricoheroes' emès per TV3 el 6 de juliol

El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat per unanimitat aquest dimecres mantenir la multa de 12.001 euros imposada al programa de TV3 Bricoheroes per l’incompliment de la normativa sobre publicitat en quatre emissions, corresponents als dies 5 i 6 de juliol del 2021.

D’aquesta manera, el CAC confirma la sanció per “l’incompliment del deure d’informar clarament el públic de l’emplaçament del producte al principi i al final del programa, i quan es reprengui després d’una pausa publicitària”, la “incitació directa a la compra del producte” i la “prominència indeguda” d’un producte, que es tipifiquen com a infracció greu.

Aquests incompliments es van produir amb l’emissió de tres emplaçaments de CatGas, Parlem i Petrolis Independents que el CAC considera “de prominència indeguda per la manera de presentar-los” i “prohibits”, i de set emplaçaments més, de Fesmés i Powerplus, amb prominència encara que “sense elements que la facin indeguda”, però mancades d’advertiments al principi i al final del programa.

En canvi, el CAC ha rebutjat castigar Bricoheroes per diverses expressions contingudes en gags emesos el passat 5 de juliol, que aquest organisme conclou que “es van efectuar en el marc d’un espai dedicat a l’humor i se situen en l’àmbit de l’exercici del dret a la llibertat d’expressió”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.