ERC torna a recordar el pacte Junts-PSC a la DiBa

Vilalta avisa al govern central que es replantejarà donar-li suport si abandona la taula de diàleg

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta
La portaveu d’ERC, Marta Vilalta

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha recordat el pacte de govern a la Diputació de Barcelona entre Junts i el PSC després que Junts, segons ella, fes sortir “l’espantall del tripartit”. Vilalta, en concret, ha afirmat que “si hi ha algun pacte important amb el PSC, és el de la Diputació”.

També en declaracions al programa Cafè d’Idees (La 2), la portaveu republicana ha descartat que ERC pacti per formar un govern amb el PSC i els comuns que reedités la fórmula del tripartit entre ERC, els socialistes i ICV-EUiA (2003-2010).

Sobre les tensions entre els socis del govern català, Vilalta ha demanat “que es deixi de dir mentides i de malinterpretar” els canvis legislatius negociats per ERC amb els comuns i el PSC, dels quals es va desmarcar Junts. La portaveu d’ERC, això sí, també ha admès que inicialment no s’havia explicat bé l’acord sobre política lingüística. En particular, ha lamentat que s’hagi interpretat que l’acord atempta contra la immersió lingüística en català.

La taula de diàleg
D’altra banda, Vilalta ha reconegut que l’ajornament del diàleg entre els governs de la Generalitat i d’Espanya genera debat entre els militants d’ERC, i ha expressat malestar perquè no s’hagi reunit la taula de diàleg aquest mes de gener. “Si no s’ha reunit, no és per la part de les ganes o voluntat catalana”, ha afirmat, i també ha indicat que “massa vegades hem trobat excuses” o respostes com “ara no toca”.

No obstant això, també ha considerat que la guerra d’Ucraïna és un factor que ha complicat la represa d’aquests contactes darrerament, i que treballen per poder reactivar la taula de diàleg “aviat”.

En cas que el govern central abandoni la via del diàleg, Vilalta ha assegurat que ERC es plantejarà retirar-li el suport.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari