Òscar a la violencia

Totalment increïble el que va passar ahir en la gala dels Òscars. Un actor com Will Smith, ens demostra que no només és violent i un desequilibrat, sinó que vivim en una societat patriarcal, on es pot justificar entre llàgrimes, que tot es pot fer por amor.

On està la diferència entre justificar pegar una hòstia a un presentador al qual li rius les bromes que llança a un altre com el “la vaig matar perquè era meva”?

Increïble que hi hagi gent a la tele intentant justificar una reacció violenta i totalment injustificada perquè “segur que hi ha alguna cosa més darrere”.

Recordeu del cop de cap de Zidane a Materazzi en la final de la copa de món de 2006? 14 anys després i anem cap endarrere. Llavors tot el món va estar d’acord que no hi havia argument, CAP, per a justificar semblant burrada. Segurament van tenir paraules abans, durant i després. Segurament va sortir en aquestes paraules alguna dona familiar (crec que aquesta vegada va ser la seva germana) de Zidane o Materazzi, un argument molt utilitzat pels homenots que es queden sense explicacions raonables i raonats. Però Zidane es va emportar una sanció i la recriminació general del món de l’esport en particular i de la societat en general.

Doncs 14 anys després un masclista violent que es creia en l’obligació de defensar a la seva dona (horrible això de l’adjectiu possessiu) es fica con un groller professional, al qual en definitiva, paguen perquè es fiqui a tort i a dret amb tot Déu.

El primer és que si a ella li va sentar malament, té boca i pot manar a prendre pel sac al ximple aquest, i segon és que ni tan sols ella pot, sobre la base d’aquest desafortunat comentari, ficant-se amb la seva alopècia, passar a les mans.

A sobre, Will Smith va declarar fa poc en les seves memòries (i va fer la ronda per descomptat a El Hormiguero) que va ser un nen maltractat i que quan tenia nou anys, va veure al seu pare colpejar a la seva mare en un costat del cap amb tanta força que es va esfondrar (paraules textuals).

Curiós que el 48% dels nens que viuen en llars on el marit maltracta a la seva dona reprodueixen les actituds violentes que veuen a casa, segons les dades que maneja IRES, una ONG que disposa d’un programa integral de lluita contra els maltractaments que ofereix tractament a tots els membres de la família. I no és l’únic estudi que analitza aquest càncer endèmic d’aquesta societat.

Doncs per si això no es suficient, a poques hores d’aquest lamentable i repugnant incident surt el fill de Will Smith, Jaden de 23 anys, a través d’una publicació en Twitter, i diu: “I així és com ho fem nosaltres”.

Tractament psicològic integral per aquesta família i en definitiva tot el que justifiqui aquesta merda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.