L’oposició veïnal frustra la creació a la Conca d’Òdena d’un gran polígon

Després de descarta grans reserves, el Govern es decanta per l'aeròdrom d'Òdena i la part igualadina del parc de Jorba

Concentració contra més polígons a la Conca d'Òdena

Plataformes ecologistes i ciutadanes han forçat la Generalitat a descartar definitivament la construcció d’un macropolígon a la Conca d’Òdena, una de les zones amb la taxa d’atur més alta de Catalunya. Finalment, el Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) plantejarà ampliar el sou industrial del territori en els terrenys adjacents de l’aeròdrom d’Igualada-Òdena i en la part igualadina del projecte de Parc Tecnològic i Empresarial d’Igualada-Jorba -aquest projecte va merèixer la negativa dels veïns de Jorba en una votació en què la majoria va descartar la idea.

Així, a part del de Jorba -almenys en la seva totalitat-, també han caigut pel camí els projecte de Can Morera, a Òdena, que era el més ambiciós, i el de Can Titó, a Vilanova del Camí. Els dos projectes, i també el de Jorba, van comptar sempre amb fortes oposicions veïnals, que entenien exagerada la pretensió.

Sectors econòmics del territori, com ara la patronal i els principals sindicats, així com la majoria d’ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, defensaven la idea d’una gran instal·lació per donar cabuda a la implantació d’empreses que necessiten espais superiors a les 25 hectàrees, inexistents en l’actualitat. Així, aquests sectors entenen que la solució és insuficient i que, en el fons, les propostes triades no acaben de resoldre aquesta necessitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.