Illa s’ofereix a Aragonès per deixar de dependre de la CUP en seguretat

Lamenta que Interior estigui "lligat de mans" per l'acord amb els anticapitalistes i brinda els vots del PSC

Els grups parlamentaris de l’oposició han tornat a criticar en el ple del Parlament els canvis realitzats pel Govern a la cúpula dels Mossos. Les explicacions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del nou comissari en cap del cos, Josep Maria Estela, no els satisfà, i aquest dimecres han carregat contra el president, Pere Aragonès, per uns canvis on alguns veuen una “purga i politització” i un intent de frenar investigacions de corrupció pilotades pels Mossos i que afecten polítics independentistes.

Aragonès ho ha negat i ha insistit que el relleu del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la resta de canvis a la cúpula del cos responen a criteris tècnics, i que les investigacions sobre corrupció continuaran.

En les intervencions dels grups, el líder del PSC, Salvador Illa, ha admès “preocupació” pels canvis i per com s’han fet. El socialista ha lamentat que s’hagin situat els Mossos a l’arena política i com a “moneda de canvi” per a acords d’investidura, com el de la CUP amb ERC. “El conseller d’Interior està lligat de mans per aquest acord”, ha afirmat. Fins i tot ha ironitzat, indicant que “nomeni Dolors Sabater com a consellera d’Interior”.

Això no obstant, el líder socialista ha ofert al Govern d’Aragonès el suport del grup parlamentari del PSC per fer un “canvi de polítiques” en matèria de seguretat i deixar de dependre de la CUP.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari