Rovira nega que existís la unitat de l’independentisme

La secretària general d'ERC justifica les paraules de Rufián que vinculaven l'entorn de Puigdemont amb Rússia

Intervenció telemàtica de Marta Rovira en un acte d'ERC
Intervenció telemàtica de Marta Rovira en un acte d'ERC

Marta Rovira, la secretaria general d’ERC, ha negat que mai hagi existit la unitat del moviment independentista, sinó “un objectiu comú”, en referència a la consecució de la independència a partir de la votació de l’1-O, al qual espera poder tornar.

La dirigent d’ERC ha fet aquestes declaracions durant una entrevista concedida a Catalunya Ràdio quan fa quatre anys que va es va establir a Suïssa per evitar respondre davant la justícia espanyola pel seu paper al procés com a portaveu de Junts pel Sí, la coalició que va aplegar el seu partit i Convergència.

Rovira, a més, ha justificat les paraules del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que assumien l’existència de contactes entre l’entorn de l’expresident català Carles Puigdemont i alts funcionaris i membres de la comunitat d’intel·ligència russa, i que tractaven figures properes a l’expresident, com Josep Lluís Alay i Gonzalo Boye, de “senyorets que es creien James Bond”.

Per a la secretària general d’ERC, el fet que s’estableixin vincles entre el règim de Vladimir Putin i l’independentisme “mina la reputació” del moviment, i les declaracions de Rufián no obren “un debat estèril”. Rovira ha justificat les paraules de Rufián l’endemà que la portaveu del partit, Marta Vilalta, manifestés que el diputat al Congrés no havia de donar cap explicació al Parlament, com havia reclamat Junts.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari