Quin altre relat amoïna l’entorn de Puigdemont?

Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'
Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'

L’entorn de l’expresident català i eurodiputat Carles Puigdemont no només ha evidenciat darrerament la seva preocupació pels vincles que se li atribueix -també des d’ERC- amb alts funcionaris i oficials d’intel·ligències russos, sinó també pels darrers percentatges a favor i en contra de la independència de Catalunya publicats pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

The Times, un dels diaris més influentes del món, s’ha fet ressò del resultat de la darrera enquesta del CEO, que reflectia inicialment que un 53,3% dels catalans rebutja la independència i un 38,8% la defensa (uns percentatges posteriorment rectificats: 52,3% en contra i 40,8% a favor).

“Després d’una llarga lluita que va conduir a una declaració il·legal d’independència, l’independentisme català sembla haver perdut el suport de la gent. Una enquesta d’opinió realitzada pel govern de la regió va trobar que la majoria dels catalans s’oposen a la independència, fet que confirma una tendència que suggereix que els separatistes han perdut impuls”, ha publicat The Times.

El cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha comentat sobre aquesta informació del rotatiu britànic que “les xifres errònies del CEO s’han traslladat com a certes als mitjans estrangers. Paguem cara la badada“.

Segons l’empresari rus que va fer d’enllaç a Alay a Rússia, Alexander Dmitrenko, el ressò periodístic era l’objectiu de l’entorn de Puigdemont a Rússia. En paraules de Dmitrenko, “expandir el missatge de què és Catalunya” i poder “explicar-se”. Fos només això o no, queda clar que, si més no, el relat a l’exterior segueix preocupant Alay.

Sobre el relat rus, el responsable de l’oficina de Puigdemont també ha carregat contra el rebuig d’ERC a acceptar una compareixença de Gabriel Rufián al Parlament per haver vinculat l’entorn de Puigdemont amb el règim de Putin: “Els ganivets a l’esquena”. L’advocat Gonzalo Boye, per la seva part, ha tractat Rufián de “negro bueno de la plantación” que fa d'”ariet per a construir grans fake news“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.