Sánchez ofereix uns 500 milions per abaratir el gasoil dels transportistes

La mesura podria contribuir a evitar que les patronals majoritàries se sumin a la vaga

Vaga de transportistes
Vaga de transportistes (Twitter).

El govern espanyol es compromet a bonificar el preu del gasoil professional a través d’un pla d’ajudes valorat en 500 milions d’euros. Aquest divendres concretaran les mesures, però descarten rebaixar l’IVA o tocar la fiscalitat.

És l’oferta que fan al Comitè Nacional del Transport per carretera. La reducció del preu del gasoil professional podria contribuir a evitar que les patronals dels camioners se sumin a la protesta que ha entrat en la segona setmana.

L’executiu presidit per Pedro Sánchez té previst aprovar un decret llei durant el consell de ministres del dia 29 de març i la mesura s’aplicarà a partir de l’1 d’abril.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha afirmat: “És una mesura a la qual ens comprometem. Hem d’acabar de concretar la quantia i ens hem emplaçat a una reunió més endavant, després del Consell Europeu. Divendres donarem tots els detalls del descompte”.

Un dels punts clau que es tractaran en el marc del Consell Europeu serà la crisi energètica a tot Europa, agreujada pel conflicte entre Rússia i Ucraïna.

La ministra afirma que, en aquesta proposta de bonificacions, han seguit l’exemple de França, un model en què una part de la bonificació del preu va a càrrec dels pressupostos de l’Estat i una altra recau sobre les distribuïdores de combustible.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari