El ‘no’ a la independència s’imposa per més d’un 14% al ‘sí’

L'enquesta del CEO mostra que el 72,6% dona suport a la celebració d'un referèndum

Manifestació independentista

La darrera enquesta òmnibus elaborada pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), la qual s’ha fet pública aquest dijous, ha tornat a reflectir una pèrdua de suport a la independència de Catalunya. El ‘no’ s’ha imposat clarament amb un 53,3% davant del ‘sí’, que només ha rebut un 38,8% de suport, de manera que la negativa a formar un Estat propi supera en 14,5 punts l’opció de fer-ho.

L’enquesta revela que els votants més favorables a la independència són els de Junts (93%), seguits pels de la CUP (86%) i els d’ERC (82%). D’altra banda, els més contraris són els votants de Ciutadans (92%), els del PP (91%) i els del PSC (82%). Pel que fa a l’encaix de Catalunya a Espanya, el 34% dels enquestats aposta per la comunitat autònoma, el 30,7% defensa la creació d’un Estat independent, el 19,7% dona suport a la idea d’esdevenir un Estat dins d’una Espanya federal, i el 8,4% vol que sigui una regió.

No obstant això, continua existint una àmplia majoria a favor del dret a decidir de Catalunya. El 72,6% és partidari de la celebració d’un referèndum, mentre que només el 19% rebutja totalment aquesta idea. La distància del ‘no’ a la independència respecte al ‘sí’ ha augmentat en comparació amb la darrera enquesta del Govern, elaborada a principis del 2021, en la qual la diferència entre una opció i l’altra era de tres punts: el 47,7% dels enquestats va rebutjar la independència, mentre que el 44,5% li donava suport.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari