Sánchez culpa Putin de l’increment de la inflació i del preu de l’energia

El cost de la llum encara bat rècords històrics i aquest dimecres tindrà un preu mitjà de 472,97 euros/MWh

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez

Foto: @Congreso_Es

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat que l’augment del preu de l’energia i de la inflació és només culpa de la “guerra il·legal” que ha iniciat el president de Rússia, Vladímir Putin, contra Ucraïna. Encara que, com li ha recordat la portaveu del PP, Cuca Gamarra, abans de la invasió els preus ja estaven disparats, el cap de l’Executiu espanyol ha insistit que tot és conseqüència de l’atac rus.

“Si veiem l’evolució del preu del gas i, per tant, de l’energia durant aquest últim any, podem constatar que Putin portava és d’uns mesos preparant la guerra a Ucraïna”, ha afirmat Sánchez, que també ha defensat que el Govern central treballa “des del punt de vista europeu en “la resposta econòmica i en la defensa de la indústria” perquè ni els ciutadans ni les empreses “siguin ostatges d’aquest xantatge energètic” al qual Putin està sotmetent a Europa.

Aquest dimecres, encara que el preu de la llum en el mercat majorista baixa lleugerament, continua registrant màxims històrics amb un preu mitjà de 472,97 euros el megawatt/hora (MWh). Segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE), la franja més cara s’assolirà entre les 7 i les 8 de la tarda i serà de 605 euros/MWh, mentre que el mínim es registrarà d’una a dues del migdia i serà de 356,74 euros/MWh.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.