Les entitats municipals convoquen protestes davant dels Ajuntaments contra l’atac rus a Ucraïna

La Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis fan una crida per concentrar-se a les 19h als consistoris

Manifestació contra la invasió de Rússia a Ucraïna

Foto: @ACMunicipis

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat manifestacions aquest dimarts a les 19h davant dels Ajuntaments catalans per protestar contra l’atac militar de Rússia a Ucraïna. En els comunicats que ha publicat les entitats han condemnat la guerra i han mostrat el seu suport a la comunitat ucraïnesa, defensant la via diplomàtica i la pau.

“Exigim el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa”, ha demanat la FMC, que també ha apel·lat “a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió”.

En la mateixa línia, l’ACM ha exigit “la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau”, així com que es “prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès”. “Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme”, manifesta la declaració.

Ambdues entitats municipalistes han fet una crida a tota la ciutadania perquè es mobilitzi aquesta tarda en defensa de la pau i mostri el seu rebuig a la guerra i la violència.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari