Espanya només enviarà armes a Ucraïna a través del mecanisme de la UE

La ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, nega divisions internes entre els socis del govern central sobre la reacció a l'agressió russa

Isabel Rodríguez
Isabel Rodríguez

El govern d’Espanya només preveu enviar armes a Ucraïna a través del mecanisme comunitari denominat “d’ajuda a la pau”, a diferència d’altres governs europeus progressistes, com els d’Alemanya i Portugal, que n’enviaran bilateralment.

La ministra i portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, ha explicat, sobre aquesta decisió, que “és coherent” amb la posició que ha tingut fins ara, referint-se a la compra comunitària de material per fer front a la pandèmia de la covid-19.

A més, Rodríguez ha indicat que “estem vivint de la fortalesa que ens aporta la unió”, que considera que la millor arma contra “la guerra de Putin”.

Sobre la posició dels dos socis del govern espanol, la portaveu ha negat que existeixin divisions internes i ha afirmat que l’executiu té “una única veu” sobre l’atac de Rússia a Ucraïna i la reacció d’Espanya, després que el soci minoritari, Unidas Podemos, hagi criticat el mecanisme comunitari i el paper de la OTAN.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari