L’oportunisme de Quim Torra amb Muriel Casals

L’expresident de la Generalitat Quim Torra va voler retre homenatge a l’expresidenta d’Òmnium i exdiputada de Junts pel Sí Muriel Casals, en l’aniversari de la seva mort. Per fer-ho, Torra, que va succeir Casals al capdavant de l’entitat fins que es va triar la direcció de Jordi Cuixart, va escriure unes breus paraules a les seves xarxes socials. “Sis anys enyorant-te cada dia”, escrivia l’expresident. El problema va venir quan, en voler acompanyar el text d’una imatge, Torra va fer una elecció que va resultar inesperada.

D’entre totes les fotografies que deu tenir ell on apareix Casals, d’entre totes les que hi ha on apareixen tots dos, d’entre totes les que hi ha de quan ella era presidenta de l’entitat o diputada del Parlament, l’expresident va triar publicar la portada del llibre Muriel Casals i la revolució dels somriures, on apareix ella en primer pla.

La qüestió és que es tracta d’un llibre escrit pel mateix Torra, i que la foto que va publicar no és la que apareix a la portada, sinó la portada en si, amb el títol i l’autor ben grans. El gest va ser interpretat per alguns independentistes, i especialment per alguns dirigents d’Òmnium, com un intent de l’expresident d’aprofitar l’aniversari de la desaparició de Casals per vendre el seu llibre i fer-se autobombo.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari