El TC confirma sense unanimitat la condemna a l’expresident Torra

Considera que a l'expresident, condemnat per desobediència i inhabilitat, no se li va vulnerar cap dret

El ple del Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’empara presentat per l’expresident de la Generalitat Quim Torra contra les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem, que el van condemnar per desobediència i per les quals va quedar inhabilitat. La sentència, sense unanimitat, té dos vots particulars dels magistrats progressistes Juan Antonio Xiol i Ramon Sáez.

A Torra se’l va condemnar per negar-se a despenjar la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics i exiliats” de la façana del Palau de la Generalitat en campanya electoral.

El tribunal diu que Torra no va ser condemnat per les seves idees, sinó perquè no va mantenir la neutralitat “imposada a tots els poders públics” en període electoral.

Entenen que la pancarta i els llaços grocs eren “identificables amb determinades opcions polítiques” i que, per tant, Torra va fer “un ús inadequat dels edificis públics, que han d’estar al servei dels interessos generals, no d’un grup més o menys concret o nombrós de persones, a exclusió de la resta”.

En conseqüència, rebutgen que a Torra se li vulnerés ni el dret al jutge imparcial, ni al jutge ordinari predeterminat per la llei, ni a la defensa i la presumpció d’innocència, així com el dret a la igualtat.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari