Aragonès haurà d’explicar al Parlament els canvis a la cúpula dels Mossos

El ple aprova la compareixença del president per unanimitat

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, haurà d’explicar en seu parlamentària els canvis aplicats pel Departament d’Interior a la cúpula dels Mossos d’Esquadra, després que el ple del Parlament hagi aprovat per unanimitat la sol·licitud de compareixença presentada per En Comú Podem.

La compareixença d’Aragonès tindrà lloc en el termini d’un mes a partir de l’aprovació de la sol·licitud, a la qual ha donat suport els socis del govern català, ERC i Junts, referint-se a la importància de retre comptes i d’oferir bon govern i transparència, per bé que també han atribuït a l’oposició una predilecció per preguntar reiteradament al govern sobre la qüestió.

L’exconseller i diputat Chakir el Homrani, d’ERC, ha defensat, a més, que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, està democràticament facultat per canviar la cúpula dels Mossos, una decisió qüestionada des de l’oposició. El canvi més destacat va ser la substitució del major Josep Lluís Trapero com a màxim responsable policial del cos per Josep Maria Estela.

El conseller Elena, en una compareixença a petició pròpia a la comissió d’Interior del Parlament, va reiterar que els objectius dels canvis eren rejovenir la plantilla, feminitzar el cos i aconseguir una policia de proximitat. A més, va negar que el relleu de Trapero fos una purga.

(Visited 146 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari