Estabilitzat l’incendi de Roses

El foc ha afectat 400 hectàrees i els bombers remullen el perímetre perquè el vent no el revifi

Incendi de Roses

Els Bombers de la Generalitat han declarat estabilitzat l’incendi forestal que afecta unes 400 hectàrees a Roses aquest dimarts a primera hora de la tarda. Des d’aquest moment, els esforços es dediquen a refrescar el perímetre per evitar que el vent de tramuntana revifi el foc.

54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers lluiten contra aquest incendi que ha provocat l’evacuació de 12 persones i el confinament de 18 més, així com el tall de la carretera GI-614. El pla d’emergències per incendis de la Generalitat es manté activat.

L’Ajuntament de Roses ha explicat que els flancs més preocupants de l’incendi, els més propers a habitatges, ja s’han estabilitzat. Un 95% de l’àrea afectada pel foc correspon al parc natural del Cap de Creus.

Els Agents Rurals han apuntat com a principal hipòtesi sobre l’origen del foc una crema de restes vegetals que no es va arribar a apagar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides