L’Església espanyola encarrega una auditoria sobre els abusos sexuals

La investigació la farà un despatx d'advocats, i la Conferència Episcopal assegura que col·laborarà amb les administracions

L’Església espanyola encarregarà una auditoria externa i independent sobre els abusos sexuals comesos dins la institució. Així ho ha anunciat la Conferència Episcopal Espanyola, que ha precisat que serà el despatx d’advocats Cremades & Calvo Sotelo qui assumirà aquesta investigació. La cúpula eclesiàstica també assegura que col·laborarà amb les administracions per aclarir els casos que estan analitzant.

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, compareixerà aquest dimarts al matí en una roda de premsa per donar-ne els detalls. L’Església ja avança que l’objectiu serà rebre totes les denúncies possibles per investigar-les de forma independent. I també obre la porta a revisar els procediments jurídics per poder “sancionar” els autors d’aquestes “pràctiques delictives”.

L’anunci de la Conferència Episcopal arriba justament poques setmanes després que la Moncloa anunciés una comissió d’investigació sobre els abusos sexuals dins l’Església. La creació d’aquesta comissió havia generat algunes reticències dins la cúpula eclesiàstica. Ara, la Conferència Episcopal assegura que també oferirà tota la col·laboració a les administracions per ajudar a resoldre els casos que actualment ja estan sota investigació.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari