L’Audiència ordena investigar Homs per la promoció externa del procés

La Fiscalia sosté que l'exconseller va participar en fraccionaments de contractes i atorgament de subvencions

Francesc Homs

L’Audiència de Barcelona ha ordenat a la jutgessa que indaga la promoció exterior del procés que investigui l’exconseller de Presidència Francesc Homs, a qui la Fiscalia acusa d’adjudicar contractes i subvencions a dit per a la projecció internacional de Catalunya, entre d’altres a una fundació afí a l’antiga Convergència.

La jutgessa instructora no va veure indicis de delicte i va arxivar el cas ja fa mesos. Ara, la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona anul·la aquella decisió i ordena que s’investigui Homs en la mateixa causa oberta contra l’exconseller d’Exteriors, Raül Romeva, l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, i altres alts càrrecs de la Generalitat.

La denúncia de la Fiscalia atribueix a Homs, en qualitat de secretari general del Departament de la Presidència entre els anys 2011 i 2012, la participació en la fragmentació de contractes per a l’empresa Corporation Travel Partners SA, que consistien en el desplaçament i allotjament a Barcelona d’assistents a la trobada mundial de comunitats catalanes a l’exterior, que es va fer a la capital catalana el maig de 2012. Amb la fragmentació en dos contractes menors (de 17.850 euros), diu la Fiscalia, es va evitar haver d’obrir concurs públic.

També s’atribueix a Homs i a Senén Florensa, responsable de la Secretaria d’Assumptes Exteriors i de la Unió Europea (SAEUE), adjudicar a un despatx d’advocats l’assessorament jurídic per a un projecte de dinamització internacional.

Per últim, el ministeri públic assenyala que Homs va concedir una subvenció directa de 7.400 euros a la fundació CatDem, vinculada a l’antiga Convergència. Segons el fiscal, la subvenció servia per “contribuir al finançament de les despeses derivades de la seva pertinença a la European Liberal Forum i a la traducció a diverses llengües de material de difusió de la seva activitat”.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari