La instal·lació de 27 coixins de xoc a les rondes de Barcelona han evitat 138 accidents greus en 10 anys

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha constatat una disminució de la gravetat dels accidents a les rondes gràcies a la col·locació de diferents coixins de xoc col·locats en punts conflictius d’aquesta anella viària metropolitana. Des del 2012, s’han evitat 138 accidents greus gràcies a la instal·lació d’un d’aquests dispositius cada quilòmetre i mig al llarg de les rondes. 

En aquest sentit, els amortidors redueixen un 80 % les morts en els trams de vies on es troben col·locats. La inversió d’aquesta mesura salvavides ha significat 500.000 euros.  

Aquests dispositius, instal·lats en punts de la via amb alta sinistralitat, minimitzen les conseqüències derivades d’un accident. D’aquesta manera, redueixen la possibilitat que un xoc pugui arribar a ser mortal i, per tant, redueixen la gravetat de l’accident.  

Aquests sistemes de contenció consisteixen en estructures d’acer omplertes de material deformable que recolzen sobre una base lliscant, fet que produeix una desacceleració gradual del vehicle. 

 

200.000 vehicles diaris 

La col·locació dels amortidors forma part d’una estratègia àmplia dins la conservació i el manteniment de les rondes, basada en seguir augmentant la seguretat dels conductors en una de les circumval·lacions més transitades del país, per on diàriament hi circulen més de 200.000 vehicles, és a dir, 60 milions de desplaçaments anuals. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.