Argimon anuncia la possible retirada de mascaretes a l’interior de l’escola abans que acabi l’hivern

El conseller de Salut posa el 21 de febrer com a data per a la fi de les quarantenes en els centres educatius

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest divendres en una entrevista a Els matins de TV3 que “abans que acabi l’hivern començarem a provar de treure mascaretes”. Segons ha explicat, “el primer lloc on es retirarà” serà a les escoles, i es farà de manera esglaonada abans que acabi el segon trimestre.

“Es començarà pels grups més petits (com 1r i 2n de primària) i, esgraonadament, als més grans. Després anirà la població adulta”, ha comentat Argimon, que ha detallat que cada 10 o 15 dies s’aniran avaluant els efectes de la retirada.

Acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el conseller també ha posat data a la fi de les quarantenes en els centres educatius: la setmana del 21 de febrer. Argimon ha considerat que “el més raonable” és que la mesura se suprimeixi la data esmentada, encara que s’ha d’acabar d’analitzar amb el Govern central i en el si de l’executiu català.

Quan aquest canvi entri en vigor, només els alumnes que tinguin símptomes i hagin donat positiu en un test s’hauran de quedar a casa, de manera que els asimptomàtics podran continuar anant a classe. Actualment, quan 5 o més alumnes d’una classe donen positiu en covid, tot el grup s’ha de confinar. El titular de Salut també ha avançat que a l’abril iniciaran “el sistema de vigilància epidemiològica reforçat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.