Argimon anuncia la possible retirada de mascaretes a l’interior de l’escola abans que acabi l’hivern

El conseller de Salut posa el 21 de febrer com a data per a la fi de les quarantenes en els centres educatius

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest divendres en una entrevista a Els matins de TV3 que “abans que acabi l’hivern començarem a provar de treure mascaretes”. Segons ha explicat, “el primer lloc on es retirarà” serà a les escoles, i es farà de manera esglaonada abans que acabi el segon trimestre.

“Es començarà pels grups més petits (com 1r i 2n de primària) i, esgraonadament, als més grans. Després anirà la població adulta”, ha comentat Argimon, que ha detallat que cada 10 o 15 dies s’aniran avaluant els efectes de la retirada.

Acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el conseller també ha posat data a la fi de les quarantenes en els centres educatius: la setmana del 21 de febrer. Argimon ha considerat que “el més raonable” és que la mesura se suprimeixi la data esmentada, encara que s’ha d’acabar d’analitzar amb el Govern central i en el si de l’executiu català.

Quan aquest canvi entri en vigor, només els alumnes que tinguin símptomes i hagin donat positiu en un test s’hauran de quedar a casa, de manera que els asimptomàtics podran continuar anant a classe. Actualment, quan 5 o més alumnes d’una classe donen positiu en covid, tot el grup s’ha de confinar. El titular de Salut també ha avançat que a l’abril iniciaran “el sistema de vigilància epidemiològica reforçat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides