Sanitat manté les quarantenes en 7 dies després de descartar reduir-les

La comissió de Salut Pública espera més evidències sobre el temps d'infecció per prendre una decisió

Carolina Darias

Les quarantenes per als infectats es mantindran durant set dies i no cinc com demanen algunes comunitats. La comissió de Salut Pública, reunida aquesta tarda, ha descartat reduir-les de moment i a l’espera de tenir més evidències sobre el temps d’infecció. “La proposta encara no és madura”, han explicat fonts del ministeri que dirigeix Carolina Darias.

Per altra banda, també s’ha acordat introduir la vacuna Novavax al pla de vacunació contra el coronavirus. Es recomana aquesta vacuna per persones que no s’hagin pogut vacunar amb la pauta completa a causa d’alguna al·lèrgia als components de les altres vacunes, o bé per alguna altra exempció mèdica.

En relació amb els fàrmacs contra la covid, també s’ha acordat que l’antiviral Evusheld s’administrarà a persones a partir de 18 anys amb immunosupressió greu que no responguin a la vacunació i a aquelles que la tenen contraindicada i que, a més, tenen risc molt alt de malaltia greu després de la infecció per covid.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.