Xevi Xirgo afirma al Parlament que “pensar d’una determinada manera” no l’invalida per presidir el CAC

El Ple de la Cambra Catalana aprovarà aquesta setmana el nomenament dels nous membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Xevi Xirgo ha afirmat, aquest matí, a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya que “pensar d’una determinada manera” no l’invalida per presidir el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). “Pensar d’una altra manera, no?”, s’ha preguntat durant la seva compareixença per ser avaluat pels membres d’aquesta comissió com a candidat a formar part del nou CAC. El Ple del Parlament de Catalunya aprovarà, aquesta setmana, si no hi ha sorpreses d’última hora, el nomenament de Xirgo i dels altres quatre consellers que avui han presentat les seves candidatures a la Comissió d’Afers Institucionals: Rosa Maria Molló, Enric Casas, Miquel Miralles i Laura Pinyol. JxCat, ERC i PSC han pactat aquests noms i que la presidència del CAC recaigui en Xevi Xirgo.

Durant la sessió d’aquesta Comissió s’ha parlat del Manifest que ha impulsat el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) en què denuncia que el nou consell del CAC és el resultat d’un pacte entre tres partits contrari a l’esperit de la legislació vigent. El SPC també ha denunciat que aquest pacte inclou el nomenament de Xirgo com a president del CAC, càrrec pel qual considera que no és un candidat adient. Xirgo ha publicat recentment dues biografies de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont i ha estat fins ara director del diari El Punt Avui, de línia editorial independentista i que ha llueix des de fa anys un enorme llaç groc a la portada. Avui, però, Xirgo s’ha presentat al Parlament sense cap llaç groc a la seva americana.

Els grups crítics amb el seu nomenament han estat els de Ciutadans, Vox i En Comú Podem. Dolors Sabater, portaveu de la CUP, ha criticat l’acord entre els partits que permetrà la renovació del CAC però no ha entrat a valorar el paper que hi tindrà Xirgo. El fins fa uns dies director d’El Punt Avui ha dit que “per respecte a la Comissió no entraré a respondre preguntes més personals que professionals” i que “em sap greu que ventilin 30 anys de trajectòria en segons quin to i en uns quants segons”.

Està previst que el Ple del Parlament aprovi el cinc noms dels nous consellers del CAC el proper dijous.

(Visited 276 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari