Cuevillas acusa la CUP de voler fer caure Borràs

El diputat i advocat assegura que volien empènyer la presidenta del Parlament a cometre prevaricació

Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs
Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs

El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha acusat la CUP de voler empènyer la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, a cometre delictes de prevaricació o desobediència en l’afer sobre la retirada de l’escó al diputat cupaire Pau Juvillà.

En declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER), ha afirmat que la CUP “volia enviar la presidenta Borràs a la paperera del Codi Penal”, i ha assegurat que els cupaires ja tenien per descomptat des del principi que Juvillà perdria l’escó.

Així mateix, ha retret a la CUP que hagi jugat “al tacticisme” i en contra de la “unitat estratègica. Fonts de Junts citades per Nació Digital especifiquen que es retreu a la CUP que demanés la delegació del vot de Juvillà, ja que asseguren que existia un acord per no fer-ho, considerant que haver permès el vot de Juvillà podria haver comportat conseqüències per a Borràs.

Cuevillas assegura que la CUP va encoratjar Borràs “fins a la punta del precipici” perquè “caigués ella sola”, i que, davant la delegació de vot, Juvillà no podia votar “per conflicte d’interessos” i va ser la CUP la que “ha volgut fer creure el contrari”.

El diputat i també advocat ha considerat que “tot això és la constatació d’un fracàs col·lectiu” i que l’independentisme està, al parlament, “en mans de funcionaris que se senten amenaçats i perseguits”, per la qual cosa considera que un “embat” només es pot sostenir “amb una gran força única dels tres grans partits independentistes”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.