Antoni Molons, ‘el tal Toni’, nou gerent de la XAL

L’ex- secretari de Difusió i Atenció Ciutadana amb Carles Puigdemont accedeix al càrrec sis mesos després del previst per culpa d’un recurs de Ciutadans

Toni Molons, durant el judici del Tribunal Suprem als dirigents independentistes

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) celebra, aquest dijous 27 de gener, una Junta General Extraordinària amb l’únic punt de l’ordre del dia que és el nomenament d’Antoni Molons com a gerent d’aquesta entitat, que gestiona els mitjans de comunicació audiovisuals que depenen de la Diputació de Barcelona. Antoni Molons va ser identificat en el judici celebrat al Tribunal Suprem sobre l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 com el ‘tal Toni’ que apareixia citat en les investigacions judicials. Diversos testimonis que van declarar en el judici es van referir al ‘tal Toni’ com la persona que els va fer encàrrecs de cartells i material necessari per la celebració i difusió del referèndum. Un dissenyador gràfic, Enric Vidal, que era coordinador d’Acció Política d’ERC a Badalona, va arribar a reunir-se amb el ‘tal Toni’ a l’hotel Colón, a Barcelona. Vidal va declarar en la seva compareixença al judici que suposava que es tractava d’Antoni Molons.

Molons va comparèixer també en aquest judici però es va negar a declarar adduint que estava sent processat en un altre jutjat, el d’instrucció número 13, per una causa vinculada al mateix procés. L’1 d’octubre ocupava el càrrec de secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del govern presidit per Carles Puigdemont. Va ser cessat arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya però després de les eleccions de desembre de 2017 va passar a ser secretari de Comunicació del govern i Mitjans de Comunicació de l’executiu que va presidir Quim Torra. Nascut el 1970 i llicenciat en Dret, la seva trajectòria està lligada primer a CDC, després al PDeCAT i, finalment, a JxCat. El seu padrí polític ha estat el ‘conseguidor de càrrecs’ David Madí, mà dreta d’Artur Mas, en la seva etapa com a president de la Generalitat.

Després de la formació del govern presidit per Pere Aragonès, Molons va ser cessat del seu càrrec al govern de la Generalitat. El juliol de l’any passat ja va ser proposat per fer-se amb la gerència de la XAL, però el grup de Ciutadans de la Diputació va presentat un recurs davant el Consell d’Administració de la XAL perquè aturés el seu nomenament.  Salvador Tovar, portaveu de Ciutadans a la Diputació, va denunciar que amb el seu nomenament es facilitava l’accés al lloc de treball a una persona l’elecció de la qual no havia estat el resultat “d’un procés selectiu just i transparent” i que s’havien omès els requisits constitucionals de la contractació pública, com són publicitat, igualtat, mèrit i capacitat”.

El recurs va entrebancar el nomenament i va obligar a fer un procés de selecció obert a més candidats. Aquest procés acabarà avui amb la confirmació de Molons com a gerent. Substituirà Xavier Escribà, que va arribar a la gerència de la XAL de la mà de CiU. El seu accés al càrrec es produeix pocs dies abans que el conseller delegat de la XAL, Lluís Garriga, abandoni el seu perquè serà nomenat en els propers dies conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En el repartiment de càrrecs entre PSC i JxCat, que governen plegats la Diputació de Barcelona, cal saber qui de l’òrbita socialista ocuparà el càrrec que deixarà vacant Garriga.

Antoni Molons tindrà un sou de 87.097,54 bruts anuals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.