Quins béns i patrimoni declara Josep Lluís Alay?

Josep Lluís Alay a TV3
Josep Lluís Alay a TV3

En la declaració d’activitats, béns patrimonials i interessos dels alts càrrecs de la Generalitat, actualitzada el dimecres passat, el responsable de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha declarat únicament que posseeix un turisme i un dipòsit bancari de 4.000 euros. El vehicle, segons les dades de la Generalitat, és un Mercedes B160 que va adquirir l’1 de gener del 2010 valorat en 2.327 euros.

Així doncs, en la declaració de béns i patrimoni d’Alay hi consta un actiu total de 6.327 euros sumant el valor del cotxe i del compte bancari, i no apareix cap mena de propietat: ni pisos, ni cases, ni garatges, ni trasters, a diferència de la resta de personal. El cap de l’oficina de Puigdemont ocupa la segona posició pel que fa als alts càrrecs del Departament de la Presidència amb menys patrimoni per darrere de la directora general de Funció Pública, Alícia Corral Sola, la persona de la llista amb l’actiu més baix: 1.147 euros.

Corral no disposa de propietats ni de vehicles, només de la quantitat esmentada en estalvis, però, a diferència d’Alay té un passiu de 49.655,50 euros. De fet, en la declaració del responsable de l’oficina de Puigdemont tampoc consta cap deute de cap mena, unes dades que contrasten amb la resta d’alt personal del departament, qui declara diversos béns mobles i immobles i, en molts casos, també quantitats de passiu.

Pel que fa a la retribució econòmica que rep Alay, segons les dades del portal de Transparència de la Generalitat, guanya un total de 108.760,28 euros anuals pel seu càrrec, és a dir, uns 7.700 euros al mes aproximadament, depenent dels complements salarials. Una xifra que crida l’atenció en comparació al patrimoni declarat. Un patrimoni, per cert, que va aparèixer en la declaració d’activitats, béns patrimonials i interessos dels alts càrrecs de la Generalitat després que La Vanguardia informés la setmana passada dels que superen el milió d’euros en patrimoni. Abans, la seva casella estava en blanc.

(Visited 394 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari