La UE recomana ara que el certificat covid sigui l’únic requisit per viatjar

La incidència per països ja no condicionarà les entrades

Passaport covid
Passaport covid

En un moment en què els contagis continuen disparats arran de la variant òmicron, els països de la Unió Europea han acordat que les restriccions per viatjar ja no depenguessin de la situació epidemiològica de cada país, sinó de la situació personal de qui vol viatjar.

Per tant, podran viatjar sense dificultats les persones que tenen el certificat covid vigent. Així, els que tinguin la pauta de vacunació completa, proves de recuperació o una PCR ja no s’hauran de sotmetre a quarantens o tests una vegada arribin al país de destí.

Es tracta, però, d’una recomanació, ja que els països podran decidir imposar mesures addicionals als viatges provinents de països d’alt risc segons el mapa de referència, el del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

El Consell de la UE argumenta el canvi per l’augment significatiu de la vacunació i la ràpida aplicació del certificat covid.

Segons el que han aprovat els 27, les persones que no tenen el certificat covid, es podran veure obligades a sotmetre’s a una prova abans d’arribar al país de destí o bé en les 24 hores posteriors. En queden exclosos els viatgers considerats essencials, els treballadors transfronterers i els menors de 12 anys.

El govern espanyol ja ha valorat com “un gran avenç” la mesura, que entra en vigor a partir de l’1 de febrer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.