Salut rectifica el protocol covid escolar pel col·lapse de les farmàcies

Els alumnes de primària i secundària només es podran fer un test d'antígens ràpid a la setmana per evitar una allau de sol·licituds

Escola Provençals de Barcelona

El protocol covid dels escolars que el Departament de Salut va establir després de les vacances de Nadal, segons el qual els alumnes de primària i secundària poden dirigir-se a les farmàcies per fer-se un test d’antígens gratuït quan hi hagi un positiu a l’aula, ha desbordat aquests establiments. L’elevada xifra de contagis ha causat una allau de sol·licituds de proves, fins al punt que en algunes farmàcies s’han esgotat els testos subministrats directament per Salut, i per fer front a la situació la conselleria ha decidit rectificar el protocol i modificar-ne alguns aspectes.

Fins ara, els alumnes amb positius a l’aula tenien quatre dies per fer-se un test d’antígens ràpid (TAR) a les farmàcies, un termini que Salut ha ampliat a set dies per descarregar tensió en aquests establiments i les famílies, a les quals sovint els costa trobar un lloc on poder fer la prova als seus fills. A més, els alumnes només es podran fer un test d’antígens a la setmana, un cop hagin passat set dies des de l’últim, de manera que no es puguin programar proves consecutivament a mesura que vagin sortint positius a classe, després del primer contagi.

Malgrat el col·lapse que ha causat aquest protocol a les farmàcies, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha defensat l’eficàcia d’aquests cribratges a causa de l’important nombre de casos asimptomàtics que s’han detectat. Segons les dades del departament, des de l’inici de les classes al gener fins a aquest dimarts s’han fet 160.522 tests d’antígens a escolars a les farmàcies, dels quals 11.721 han estat asimptomàtics.

(Visited 193 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari