La Interpol demana detenir el traficant d’armes que acompanya el rei emèrit

Abdul Rahman El Assir, amb qui Joan Carles I manté una amistat, està reclamat per les justícies espanyola i francesa

Joan Carles I de Borbó
Joan Carles I de Borbó

La Interpol ha sol·licitat a Abu Dhabi (Emirats Àrabs) la detenció immediata del traficant d’armes Abdul Rahman El Assir, acompanyant de Joan Carles I en aquest país, per les dues ordres de cerca i captura internacional que té des del 2019, segons ha publicat El País. El Assir, de 71 anys, està desaparegut des de fa gairebé tres anys, perseguit per les justícies espanyola i francesa, i segons va revelar el mitjà citat s’amaga a Abu Dhabi, on es desplaça amb total llibertat i visita amb freqüència el rei emèrit, amb qui manté una relació d’amistat des de fa dècades.

El mercader va desaparèixer el 4 d’octubre del 2018, quan havia de comparèixer davant un jutjat de Madrid per un presumpte delicte fiscal d’un frau milionari a Hisenda. El 6 de març del 2019, després que El Assir no es presentés en quatre ocasions diferents, l’Audiència Provincial va dictar l’ordre de detenció i empresonament contra ell i va traslladar la petició a l’Oficina Sirene, en la qual consten les persones reclamades per les autoritats judicials europees que estan pendents de detenir i extradir.

La Fiscalia espanyola demana pel traficant vuit anys de presó, el pagament de gairebé 90 milions i una indemnització a Hisenda de 14.784.602 euros. A França, El Assir va ser condemnat en rebel·lia pel ‘Karachigate’, un cas de corrupció i venda d’armes a Pakistan, i la justícia va dictar també una ordre de cerca i detenció per extradir-lo. D’altra banda, el mercader deu 2,2 milions en impostos a Suïssa, on va viure durant uns anys.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari