La justícia belga repetirà el judici sobre l’extradició de Valtònyc

El Tribunal de Cassació anul·la la part de la sentència que rebutjava l'euroordre contra el raper per injúries a la Corona

Valtònyc, en un dels seus vídeos musicals
Valtònyc, en un dels seus vídeos musicals

La Cort d’Apel·lació de Gant (Bèlgica) haurà de repetir el judici sobre l’extradició del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ja que el Tribunal de Cassació de Bèlgica ha anul·lat la part de la sentència que rebutjava extradir-lo, com havia sol·licitat la justícia espanyola mitjançant una euroordre, pel delicte d’injúries a la Corona.

El Tribunal de Cassació ha acceptat parcialment el recurs que va interposar la Fiscalia belga, sobre l’adequació de la sentència a la llei, i la resolució, coneguda aquest dimarts, retorna el cas a Gant, després que el raper celebrés com una victòria contra la justícia espanyola la sentència que havia descartat l’extradició. La resolució del Tribunal de Cassació, això sí, ha desestimat els recursos de la Fiscalia referents als delictes d’enaltiment del terrorisme i amenaces.

La Cort de Gant havia conclòs en aquella sentència que es podrien vulnerar els drets fonamentals de Valtònyc si permetia que fos extradit. Després d’haver descartat el lliurament pels delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, va considerar en darrera terme que la llibertat d’expressió emparava les expressions per les quals es va condemnar per amenaces el raper.

Valtònyc, condemnat en ferm el 2017 per aquests tres delictes pel Tribunal Suprem, va marxar a Bèlgica el 2018 per evitar ingressar a la presó.

(Visited 163 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari