La justícia belga repetirà el judici sobre l’extradició de Valtònyc

El Tribunal de Cassació anul·la la part de la sentència que rebutjava l'euroordre contra el raper per injúries a la Corona

Valtònyc, en un dels seus vídeos musicals
Valtònyc, en un dels seus vídeos musicals

La Cort d’Apel·lació de Gant (Bèlgica) haurà de repetir el judici sobre l’extradició del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ja que el Tribunal de Cassació de Bèlgica ha anul·lat la part de la sentència que rebutjava extradir-lo, com havia sol·licitat la justícia espanyola mitjançant una euroordre, pel delicte d’injúries a la Corona.

El Tribunal de Cassació ha acceptat parcialment el recurs que va interposar la Fiscalia belga, sobre l’adequació de la sentència a la llei, i la resolució, coneguda aquest dimarts, retorna el cas a Gant, després que el raper celebrés com una victòria contra la justícia espanyola la sentència que havia descartat l’extradició. La resolució del Tribunal de Cassació, això sí, ha desestimat els recursos de la Fiscalia referents als delictes d’enaltiment del terrorisme i amenaces.

La Cort de Gant havia conclòs en aquella sentència que es podrien vulnerar els drets fonamentals de Valtònyc si permetia que fos extradit. Després d’haver descartat el lliurament pels delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, va considerar en darrera terme que la llibertat d’expressió emparava les expressions per les quals es va condemnar per amenaces el raper.

Valtònyc, condemnat en ferm el 2017 per aquests tres delictes pel Tribunal Suprem, va marxar a Bèlgica el 2018 per evitar ingressar a la presó.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.