El Col·legi d’Infermeres de Barcelona reclama la contractació de 25.000 professionals més

La presidenta de l'entitat diu que per a igualar les ràtios de Navarra es necessita un mínim d'11.000 sanitaris

Infermera de l'Hospital Clínic de Barcelona
Infermera de l'Hospital Clínic de Barcelona

La presidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Paola Galbany, ha assegurat que el sistema sanitari català necessita incorporar entre 11.000 i 25.000 infermers i infermeres per a garantir una atenció de qualitat a la ciutadania. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va reconèixer el problema i va xifrar el dèficit de personal entre 8.000 i 10.000 professionals, però l’organització duplica les xifres.

Així ho ha explicat al programa Catalunya migdia de Catalunya Ràdio la seva presidenta: “Si volem unes ràtios com, per exemple, la comunitat de Navarra, on la població està bastant satisfeta amb les seves infermeres, podríem dir que necessitem 11.000 infermeres. Si ens comparem amb l’OCDE, necessitem unes 20.000, 25.000 infermeres.”

El conseller Argimon va alertar així mateix que la qüestió es pot agreujar davant la jubilació d’una part important del personal. Tot això, mentre no hi ha personal de medicina ni d’infermeria sense treball donada l’elevada oferta d’ocupació. Argimon va assenyalar també que la competència amb altres països en matèria de condicions laborals i salari convida els sanitaris a marxar-se a l’estranger.

Paola Galbany apunta en la mateixa direcció: “Això es veu en la falta d’expectatives, en la falta de reconeixement de les categories laborals… Parlem de sous i parlem de la conciliació entre la vida professional i la familiar. Això és el que fa que les infermeres es moguin i acabin marxant.”

La presidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona explica a més que les seves reivindicacions redundarien en una millora de la salut de la ciutadania: “Hi ha informes que assenyalen que als països que tenen suficients infermeres, la salut de la població és millor. Hi ha major qualitat de vida en aquells països que inverteixen en infermeres.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides