Torra es desmarca de Junts

L’expresident rebutja afiliar-s’hi adduint paraules de Jordi Sànchez i reclama definir un pla sobre el retorn de Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Quim Torra
L’expresident de la Generalitat Quim Torra

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha descartat la possibilitat d’afiliar-se a Junts “i menys després de sentir Jordi Sànchez dient que desconeixia quin era el full de ruta del seu partit”, durant una entrevista a Els Matins (TV3). Segons ha afegit, aquelles declaracions el van sobtar “moltíssim” perquè “si un dels principals partits independentistes no sap quin és el seu full de ruta, doncs preocupem-nos-en”.

Així mateix, ha reclamat que es defineixi un pla amb relació a un eventual retorn de l’expresident Carles Puigdemont, que el mateix Puigdemont va indicar que es produiria enguany. Torra considera que el retorn de Puigdemont no serà decisiu per ell mateix, si no va acompanyat de mobilització popular “darrere d’un programa concret per culminar la independència”. En cas contrari, preveu que es desaprofiti una oportunitat, com assegura que va passar amb l’1-O.

L’expresident català, que ha acusat el govern de la Generalitat actual de fer autonomisme i ha ironitzat sobre la taula de diàleg, ha defensat el seu mandat argumentant que “potser no es va avançar, però no es va retrocedir”, i indicant que ell no va contribuir a investir un president del govern d’Espanya ni a aprovar-li els pressupostos.

Torra, que ha manifestat que “ara hi veig desànim i desmobilització” i ha destacat que “no veig els joves del nostre costat”, ha advocat perquè l’independentisme generi un “crescendo per tornar a tenir el momentum”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.