L’OMS preveu que òmicron infecti més de la meitat dels europeus en 6-8 setmanes

El director per a Europa, Hans Kluge, xifra en més del doble l’increment dels casos covid a Europa en dues setmanes

Instal·lacions de l'Institut Català de la Salut
Instal·lacions de l'Institut Català de la SalutInstal·lacions de l'Institut Català de la Salut

ICS

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que més de la meitat de la població europea es contagii de la variant òmicron de la covid-19 durant les pròximes sis o vuit setmanes.

Citant l’estimació de l’Institut de Mètrica i Avaluació Sanitària, el director de l’OMS per a Europa, Hans Kluge, ha vinculat el càlcul al ritme actual de contagis, provocat per l’alta transmissibilitat d’òmicron. Segons ha assegurat, durant la primera setmana del 2022 es van registrar a Europa set milions de nous casos, més del doble que els que s’havien produit les dues setmanes prèvies.

Kluge, d’altra banda, ha apel·lat a la prudència quan ha considerat que és prematur en la situació actual tractar la covid-19 com una malaltia endèmica -com la grip- i no pandèmica, un canvi d’estratègia que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que s’aplicaria aviat.

Així mateix, Kluge ha defensat les vacunes com “una bona protecció contra la malaltia greu i la mort”, també en el cas dels infectats per la variant òmicron, i ha advocat perquè les escoles siguin els darreres llocs que es tanquin i els primers que es reobrin, en cas d’aplicar restriccions per mirar de frenar l’expansió de la covid-19.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.