El govern estudia accions legals perquè Villarejo vincula el CNI amb l’atemptat del 17-A

Aragonès anuncia que els serveis jurídics de la Generalitat analitzaran les declaracions de l'excomissari

L'excomissari Villarejo
L'excomissari Villarejo

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a les polèmiques paraules de l’excomissari José Manuel Villarejo i ha demanat “als serveis jurídics de la Generalitat que estudiïn aquestes declaracions i les accions legals pertinents que es puguin emprendre”. “Per la veritat, per les víctimes, pels catalans i catalanes i per tots els qui estem del costat de la pau i la democràcia”, ha afegit Aragonès en una piulada aquest dimarts.

Villarejo ha acusat avui en seu judicial el CNI de cometre un error greu amb els atemptats de l’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. En aquest sentit, ha apuntat directament a qui aleshores era el director del Centre Nacional d’intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, que va “calcular malament les conseqüències per donar un petit ensurt a Catalunya” els dies previs al referèndum de l’1-O. Així mateix, ha assegurat que va col·laborar amb la intel·ligència espanyola per “intentar arreglar l’embolic” generat per “l’atemptat de l’imam de Ripoll”.

Aragonès també ha definit el 17-A com la “barbàrie que ens ha marcat per sempre”. “Si les paraules de Villarejo són certes, calen explicacions ja”, ha exigit el president, a la vegada que ha demanat “esclarir la veritat”.

Al seu torn, ERC i Junts demanen reobrir la investigació del vincle entre el CNI i els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils després de les declaracions de Villarejo aquest dimarts.

ERC ha demanat també les compareixences al Congrés del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán.

Paral·lelament, el pare del nen assassinat a la Rambla de Barcelona en aquell atemptat, Javier Martínez, ha publicat la imatge del seu fill a Twitter amb el missatge “gràcies, comissari Villarejo”.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari