CCOO veu incomprensible l’eliminació de les quarantenes d’infantil i primària amb menys de 5 casos de covid

El sindicat defensa la tornada presencial mantenint les quarantenes, reduir les ràtios d'alumnat per aula, contractar més personal i garantir una ventilació adequada en els centres

Una mare posa la mascareta al seu fill

El sindicat CCOO ha emès un comunicat en el qual defensa que en la Conferència Sectorial duta a terme el 4 de gener pel Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes no es va adoptar cap mesura que millori la seguretat i la salut als centres educatius. Pel sindicat, es perpetua així l’error de no ampliar els recursos i no implementar noves mesures com la ventilació mecànica que CCOO demana des del primer trimestre del curs passat i que considera “més important que mai en moments de baixes temperatures com l’actual”. Pel sindicat, “no es pot permetre que la comunitat educativa hàgim d’escollir entre passar fred o respirar un aire sense garanties de seguretat”.

CCOO també denuncia que la Comissió de Salut Pública, formada pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, va decidir divendres passat acabar amb les quarantenes dels grups bombolla a infantil i primària quan hi hagi menys de cinc casos o d’un 20% de l’alumnat amb infecció activa per covid-19 per aula. El sindicat considera que d’aquesta manera l’alumnat menor de dotze anys que encara ni tan sols té la possibilitat de tenir la pauta completa de vacunació haurà d’assistir a l’escola encara que en el seu grup bombolla s’hagin donat casos de covid-19 amb criteris epidemiològics.

Des de la Federació d’Educació de CCOO consideren que “es tracta d’una decisió incomprensible en un moment de màxima incidència de contagis, que no sembla anar a favor del control de la pandèmia i que deixarà a la comunitat educativa indefensa amb el pes de la responsabilitat d’evitar més contagis, especialment per al personal dels centres que es veurà obligat a extremar les precaucions no sempre fàcils amb infants de poca edat”. El sindicat afegeix que “encara més tenint en compte que no va acompanyada de cap mesura extra de prevenció en els centres educatius i que ni la població infantil està vacunada, ni una part del personal dels centres ha rebut la tercera dosi”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.