Qui s’ha cagat a Catalunya Ràdio en la quota del 25% del castellà a l’escola?

Laura Rosel i Albert Pla al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'

Albert Pla. Va intervenir des de Girona i va començar una de les seves seccions al programa que dirigeix i presenta Laura Rosel parlant en castellà: “¿Qué tal por los estudios centrales de la capital de la comunidad autónoma de Catalunya? Qué suerte tenemos los españoles de tener una ciudad tan acogedora, tan cosmopolita, tan bilingüe y tan abierta al mundo. Estoy hablando en castellano que es la lengua común de todos los catalanes, que también son todos españoles y espera que todavía me faltan 11 palabras en castellano para cumplir la cuota del 25%: Me cago en la cuota del 25 por ciento en castellano”.

Després va seguir conversant amb Rosel i va aclarir que “cap espanyol podrà dir-me que estic parlant il·legalment. Si no parlo el 25% del meu temps en castellà podríem dir que visc en pecat. (…) Catalunya Ràdio la pagamos todos los españoles. Som uns racistes, som uns nazis, som supremacistes. El nacionalisme ens portarà a tots a la ruïna. Això que algunes persones catalanes que diuen que no són nacionalistes perquè també se senten molt espanyoles. si una persona se sent molt catalana i molt espanyola és que és el doble de nacionalista”. I va afegir: “em perdo. No sé qui és la víctima i qui és el botxí. Faré tot el que sigui per ajudar aquesta pobre llengua que només parlen uns 500 milions de persones, front als quatre o cinc milions de miserables que volen matar-la”.

Tot seguit va parlar de cançons relacionades amb a tradició del cagatió i va acabar traduint al castellà la seva versió més estesa. Rosel i Pla van riure força. Pla actua tots els dimarts al Teatre Borràs de Barcelona, va fer-ho al Círculo de Bellas Artes de Madrid, entre el 12 i el 21 de maig amb l’espectacle “¿Os acordáis?” que portarà el dia 23 a Bogotà. Les setmanes següents té previstes més actuacions de nou a Madrid i també a Vigo, Ferrol i Sevilla.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides