Aragonès crida el PSOE a mantenir “el consens” entorn del català

El president de la Generalitat confia que els socialistes continuïn jugant "un paper rellevant" en defensa de la llengua

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president del Govern, Pere Aragonès, ha instat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a continuar jugant “un paper rellevant” en la defensa del català com a llengua vehicular a les aules i a mantenir “el consens” entorn de la immersió lingüística, ha dit a Efe. Aragonès ha valorat el paper jugat pel PSC “en els últims 40 anys” i ha aplaudit que els de Salvador Illa hagin mostrat la seva predisposició a formar part del Pacte Nacional per la Llengua Catalana.

Aragonès confia que l’acord en defensa de la llengua sigui el més ampli possible. És per això que, diu, treballarà perquè “el PSC continuï formant part del consens“, ja que considera que la formació “ha tingut i té un paper rellevant com una força important a Catalunya”.

El president recalca que “l’important és que defensem els consensos que ja existeixen i que han existit en els últims anys entorn del català com a llengua vehicular a l’escola, un model que ha ajudat a la cohesió social del país”.

Pere Aragonès ha insistit a obviar “els percentatges i anar cap a un model en el qual es garanteixi l’ús del català com a llengua vehicular en l’ensenyament i l’aprenentatge del català, del castellà i de terceres llengües, especialment l’anglès”. Per a això, manifesta que “cal actuar legislativament des del Parlament i reforçar els consensos” perquè no sigui “un tribunal” qui legisli.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari