Investiguen per què no s’han activat els antiboira en l’accident a l’AP-2

Tres morts i nou ferits, un de crític, és el balanç de dos accidents múltiples a Castelldans

Tres persones d’una mateixa família, una de les quals era menor d’edat, han mort avui divendres en un accident múltiple a l’AP-2 a l’altura de Castelldans, a les Garrigues, on hi havia una intensa boira. Un quart ocupant del vehicle, també menor, està ingressat en estat crític a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. A l’accident s’han vist implicats tres turismes i tres camions.

El Servei Català de Trànsit, juntament amb els Mossos d’Esquadra, investiguen per què el Ministeri de Transport, titular de l’autopista, no ha activat el protocol de boira. “No s’ha activat el protocol, i no se’ns ha comunicat”, lamenta Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit. Segons la poca visibilitat que hi havia a la zona, s’haurien d’haver posat en marxa les tres primeres de les quatre fases del protocol, amb panells, senyals lluminosos i focus, que “haguessin sigut d’enorme utilitat”.

Això no obstant, el Ministeri, titular de la via i gestor des de l’1 de setembre passat quan es van aixecar els peatges, no ha avisat al Servei Català de Trànsit i diu que la visibilitat havia baixat “puntualment” a 11 metres. Les tres primeres fases s’apliquen a partir d’una visibilitat igual o inferior als 300 metres i són consecutives, tot i que es pot aplicar qualsevol fase sense passar per les anteriors.

També avui hi havia hagut un altre accident a la mateixa via però en sentit contrari, cap a Barcelona. Ha estat també un accident múltiple. En aquest cas, amb 12 camions i 2 furgonetes implicats. Vuit persones hi han quedat ferides. Una ha estat traslladada a l’Hospital Arnau de Vilanova en estat greu. Les altres set estan lleus.

Amb aquestes tres víctimes mortals, ja són 135 les persones mortes a les carreteres catalanes, 30 més que el 2020, quan la reducció de la mobilitat va fer caure en un 40% el nombre de morts, que el 2019 va ser de 175.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.