Salut obre la vacunació de la tercera dosi de covid als majors de 40 anys

El Govern accelera l'administració de la dosi de reforç davant l'increment de contagiats per la variant òmicron

Les persones d’entre 40 i 49 anys que tenen la pauta completa ja poden demanar hora per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19, també anomenada de reforç o de record.

Ho ha anunciat avui la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, durant l’última roda de premsa d’aquest any de seguiment de la situació epidemiològica a Catalunya.

“Tenim moltes cites disponibles, 203.000”, havia explicat, just abans, Cabezas; i també que “tenim cites per vacunacions infantils”.

Fins ara, les persones més joves que es podien vacunar amb la dosi de reforç -a banda de determinats col·lectius i de les persones vacunades amb Janssen- eren les d’entre 50 i 54 anys, per a les quals la cita web vacunaciocovid per demanar cita prèvia es va obrir dimecres passat, 22 de desembre, just l’endemà d’obrir-la per a la franja d’entre 55 i 59 anys.

A Espanya, la tercera dosi per a persones d’entre 40 i 59 anys va aprovar-se el 16 de desembre. A Catalunya Salut va anunciar que aniria obrint la cita prèvia de manera esglaonada, per franges de cinc anys, tot i que al final ha accelerat el procés.

Per rebre la tercera dosi, és imprescindible demanar hora. A més, han d’haver passat sis mesos a partir de l’última dosi si s’està vacunat amb Pfizer o Moderna, o tres mesos si s’està vacunat amb AstraZeneca.

Les persones vacunades amb AstraZeneca, de tota manera, ja podien demanar cita des de dilluns de la setmana passada, 20 de desembre, amb independència de la seva edat.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari