Aragonès, sobre el discurs del rei: “Esperàvem poc i ha aportat molt poc”

El president de la Generalitat aprofita l'homenatge a Francesc Macià per a defensar el seu projecte d'independència

Foto: @Esquerra_ERC

El president del Govern, Pere Aragonès, ha qualificat de “buit” el discurs de la Nit de Nadal del rei Felip VI i ha afirmat que “esperàvem poc i ha aportat molt poc”. Aragonès ha pronunciat aquestes paraules en l’acte d’homenatge a l’expresident de la Generalitat Francesc Macià en el 88è aniversari de la seva mort, una figura “republicana”, ha dit, que contrasta amb el missatge del monarca.

“Som un Govern compromès amb els valors republicans i avui veiem un contrast molt clar entre el discurs de la monarquia i l’homenatge a un defensor de la república” com Francesc Macià, “un contrast que explica molt bé quina és la nostra posició”, ha dit Aragonès.

El president ha aprofitat l’acte d’homenatge a Macià en nom de la Generalitat per a defensar el seu projecte d’independència de Catalunya: “És evident que la causa de la justícia social, del progrés col·lectiu necessita la llibertat nacional, per això defensem la república catalana”.

Pere Aragonès també ha reconegut el treball del personal sanitari i sociosanitari per a combatre la sisena onada del coronavirus durant les dates nadalenques. I per a facilitar-los la feina, ha dit, cal “extremar la precaució i mantenir les mesures de seguretat, que són d’autoprotecció i de protecció del sistema de salut”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari