Vidreres continuarà celebrant els correbous després d’aprovar-ho en referèndum

901 persones, el 53%, va votar a favor de mantenir la festa amb bous amb una participació del 24% del cens

Correbous de Vidreres

El poble de Vidreres (Girona) ha votat a favor de mantenir els correbous en la seva Festa Major. En una consulta vinculant organitzada per l’Ajuntament en la qual van participar 1.685 persones, el 53% dels vots va ser favorable a seguir amb la tradició dels bous.

La pregunta era simple i binària: “Vols correbous en Vidreres?” 901 persones van votar que sí i 772 van votar que no. També va haver-hi 9 vots en blanc i 3 nuls. En total, 1.685 persones, un 24,13% del cens. Hi havia 6.983 ciutadans cridats a donar la seva opinió.

El consistori, com informa en un comunicat, s’havia compromès al fet que el resultat del referèndum fos vinculant i a “donar continuïtat al resultat, fos el que fos la participació i la diferència entre una opció i una altra”.

La votació s’ha celebrat en el marc de la Llei de consultes 10/2014 de consultes populars no referendàries. L’alcalde de la localitat, Jordi Camps (Junts), va afirmar que “la jornada d’avui era important i decisiva, s’ha posat sobre la taula una festa local, però que generava certs dubtes a una part de la població. La consulta no referendària d’avui tenia l’objectiu d’escoltar la veu del poble i fer la seva voluntat”.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari