Cambray titlla d’ “absolutament frívola” la proposta de Borràs d’assumir la direcció de l’escola de Canet

La presidenta del Parlament va demanar que Educació prengués el control del col·legi per a "defensar el model de país"

El conseller d'Educació, Josep González Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha qualificat d'”absolutament frívola” la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que Educació assumís la direcció de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar per a “defensar el model de país” i la immersió lingüística. En una entrevista amb el diari Ara, Cambray ha reclamat que “les propostes han de ser rigoroses”.

“Ara més que mai és el moment d’enfortir el nostre model educatiu i les nostres direccions, però no és el moment de fer comparacions que no tenen cap tipus de sentit, que debiliten el sistema i que no donen resposta a la situació en què ens trobem”, ha dit Cambray després de la idea que llançava l’ex-portaveu de Junts en el Congrés dilluns passat. Abans de l’1-O, Clara Ponsatí va prendre el control dels centres educatius, un fet que per al conseller no té sentit comparar amb la situació actual.

La crítica de Cambray a la presidenta del Parlament continua recordant-li els altres casos similars al de Canet que ha enfrontat la seva conselleria en els últims anys: “I no sé si no tenia coneixement la presidenta Borràs, però des del 2015 tots els consellers que m’han precedit s’han trobat 40 sentències idèntiques a les de Canet, i l’actuació ha estat la mateixa”.

Josep Gonzàlez-Cambray ha reiterat que el Govern treballarà per a aconseguir el consens polític i social entorn d’un nou marc jurídic per a l’àmbit educatiu que reforci la llengua catalana. Sobre la contractació de nous docents per a fer complir la sentència del TSJC a les aules on hi hagi alumnes que hagin demanat més castellà, Cambray no aclareix si un professor parlarà en català i un altre en castellà. “Qui pren les decisions pedagògiques són les escoles”, diu. I afegeix: “L’aprenentatge de llengües no va de percentatges sinó de pedagogia”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.