Llum verda de Salut Pública a la vacunació infantil a partir de la setmana vinent

Catalunya vacunarà els menors d'11 a 5 anys començant pels més grans

Nens fent classe
Nens fent classe

Foto: Departament d'Educació

La vacunació dels nens de 5 a 11 anys ha rebut el vistiplau de la Comissió de Salut Pública, integrada per tècnics del Ministeri de Sanitat i de les administracions autonòmiques, aquest dimarts. La llum verda oficial arriba després que l’Agència Europea de Medicaments aprovés, el passat 25 de novembre, la vacunació infantil amb dosis de Pfizer.

La vacunació d’aquests menors, que no serà obligatòria, començarà la setmana vinent. Espanya preveu començar a rebre el 13 de desembre 1,3 milions d’injeccions de Pfizer, que distribuirà entre les comunitats autònomes a partir de llavors, a les quals espera sumar 2 milions més durant el gener.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que cada govern autonòmic gestionarà la manera d’immunitzar aquests infants. A Catalunya, la Generalitat ha avançat que preveu administrar les vacunes primer als nens més grans d’aquesta franja d’edat, i progressar deixant els infants més petits per al final de la campanya.

Passaport i control
D’altra banda, la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha manifestat que el primer cap de setmana d’ús obligatori del passaport covid en determinats establiments ha trans corregut sense incidències remarcables gràcies al comportament dels sectors implicats i als ciutadans, però també ha anunciat un reforç del control per garantir que es demana aquest certificat per accedir als bars, restaurants, residència de gent gran i gimnasos.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari