Asens respon a ERC que tombar els pressupostos seria “una irresponsabilitat”

El president del grup parlamentari d’UP sosté que el desacord sobre la llei de l'audiovisual es pot solucionar, després que ERC amenacés de no aprovar els comptes

Jaume Asens
Jaume Asens

Jaume Asens, el president del grup parlamentari d’Unidas Podemos (UP), ha considerat que seria “una irresponsabilitat” tombar els pressupostos generals de l’Estat, com ha amenaçat ERC de fer, pel rebuig a l’actual formulació de la llei audiovisual.

En declaracions al programa de la Cadena SER Aquí Cuní, Asens ha recordat que també UP discrepa sobre l’avantprojecte de la llei audiovisual, però ha separat aquesta norma de l’aprovació dels comptes, i ha afegit que “crec que això es pot solucionar en la tramitació de l’avantprojecte”.

“El que no faria és tombar els pressupostos generals de l’Estat perquè hi hagi un desacord sobre aquesta llei, perquè nosaltres també tenim un desacord sobre aquesta llei, i evidentment no cometrem aquesta irresponsabilitat”, ha manifestat.

ERC va donar llum verda als comptes del govern espanyol al Congrés a canvi, entre altres contrapartides, que el govern imposés l’obligació per a plataformes com Netflix i HBO d’oferir un 6% dels seus continguts en les llengües cooficials de l’Estat, com el català, però ha amenaçat de tombar els pressupostos després que transcendís que la nova legislació té un efecte limitat a les plataformes radicades a Espanya, no als gegants que es gestionen des de l’estranger.

ERC ha indicat que el PSOE es va comprometre a aprovar la nova llei audiovisual amb ells, i ha considerat que el projecte és “incomplet i insuficient”, i que “no respon al que necessiten el català i el sector audiovisual de Catalunya”. Per aquest motiu, en espera de la negociació d’esmenes, el vot serà d’ERC serà contrari, i les converses s’allargaran durant la tramitació de la llei i dels pressupostos.

En declaracions al mateix programa, la portaveu i diputada d’ERC, Marta Vilalta, ha manifestat que “ningú diu que això sigui fàcil, d’això nosaltres en som conscients, però no és impossible”, i ha assegurat que la directiva europea faculta els Estats a obligar les grans plataformes amb seu a l’estranger a destinar una fracció dels seus ingressos a produir continguts en llengües cooficials, com el català. Vilalta ha reclamat que es concreti això en la llei de tal manera que les plataformes no puguin “escapar”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.