El 75% de la població catalana ja té la pauta completa de vacunació

Entre els majors de 12 anys, la població diana, la xifra d'immunitzats arriba al 84,1%

Una jove vacunant-se a la UAB

El 75% del total de la població de Catalunya ja ha rebut la pauta completa de vacunació contra la covid-19, segons ha informat aquest diumenge el Departament de Salut. La xifra escala fins al 76,3% quant als catalans que han rebut almenys una dosi d’alguna de les vacunes contra el coronavirus.

Entre la població diana, és a dir, els majors de 12 anys, el percentatge de persones completament immunitzades se situa en el 84,1%, mentre que els qui s’han sotmès tan sols a una injecció se situen en el 85,6% del conjunt de la societat.

Des que va començar la vacunació enfront del SARS-CoV-2, Salut ha administrat 6.042.649 primeres dosis, 1.010 més que en l’última actualització de dades, i 5.238.273 segones dosis, 1.911 més que en l’anterior balanç. L’obligatorietat de presentar el certificat covid en bars, restaurants, gimnasos o residències -el Govern anunciarà dilluns quan entra en vigor després de fer marxa enrere- ha suposat un impuls a la campanya d’immunització, segons confirmava la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

En paral·lel, s’han administrat 584.746 dosis de reforç, 3.438 més que fa 24 hores. Al voltant d’un 45% dels majors de 70 anys han rebut la tercera dosi, la qual cosa situa a Catalunya com una de les comunitats més ressagades en aquest aspecte, segons dades del ministeri de Sanitat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar en el programa Preguntes Freqüents de TV3 la seva intenció d’ampliar aviat la campanya de vacunació amb les dosis de record als majors de 60 anys.

També s’està estudiant vacunar als nens i nenes entre 5 i 12 anys després que l’Agència Europea de Medicaments aprovés les vacunes per a aquest col·lectiu de població.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.