Divisió entre el PSC i Barcelona en Comú pel lloguer d’habitacions

El ple municipal aprova limitar els grups de turistes a 15 persones, però no està clar que sigui competència de l'ajuntament

Ple municipal a Barcelona

Foto: @bcn_ajuntament

Les discrepàncies existents entre els socis de govern de l’Ajuntament de Barcelona -el PSC i Barcelona en Comú (BComú)- s’han fet evidents aquest divendres en el ple municipal, quan els diversos regidors i regidores han votat una proposta d’Eva Parera, de Barcelona pel Canvi, per a la regulació de les llars compartides. Una proposició que s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, Junts, Ciutadans i el PP, i l’abstenció d’ERC i els comuns.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), i el seu grup municipal han donat suport a la proposta perquè, segons ha explicat Collboni, estan “a favor de les llars compartides” i defensen “una regulació restrictiva, no una prohibició”. Una posició contrària a la dels comuns, que aposten per mantenir la prohibició dels lloguers d’habitacions inferiors a un mes, tal com recull la modificació del pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), pendent de l’aprovació definitiva. En aquest sentit, la segona tinent d’alcalde, Janet Sanz (BComú) ha assenyalat que cal evitar “la barra lliure” i ha assegurat que “Barcelona no necessita una explosió d’habitacions turístiques”.

Durant el ple municipal d’aquest divendres també s’ha aprovat “modificar les ordenances necessàries per a establir un màxim de 15 persones” en els grups turístics a Barcelona, una proposició presentada pel regidor d’ERC Miquel Puig que ha tirat endavant amb els vots dels republicans i dels dos socis del govern municipal. No obstant això, la seva aplicació per part de l’ajuntament no està clara, ja que podria envair competències autonòmiques.

Segons els socialistes, l’ajuntament pot decidir si admet o no la presència de grups de turistes a l’espai públic, però no pot prendre decisions respecte a les persones que componen el grup, com ha demostrat la Generalitat amb les seves negatives al respecte. ERC, però, ha insistit que sí que és possible i ha recordat que al capdavant d’aquest assumpte es troba el Departament d’Empresa i Treball liderat pel diputat republicà Roger Torrent. Consideren, doncs, que les circumstàncies facilitaran assolir un acord sobre la qüestió.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari